Twaalf mensen…

Twaalf mensen die elkaar niet kennen zitten zwijgend in een kring. Door de hoge ramen is het weidse boerenland van Vinkenbuurt te zien. De witte gordijnen zijn opengeschoven, zodat de warme winterzon naar binnen kan schijnen, terwijl een zachte bries de gordijnen traag opbolt.

Twaalf mensen luisteren naar de stilte, kijken naar het uitzicht en wachten op wat komen gaat. Twaalf mensen met levens-, relatie- en zingevingsvragen, waarop zij een antwoord of op zijn minst wat duidelijkheid hopen te krijgen in deze workshop Familieopstellingen.

Ik, Thea ben een van hen. Er zijn 6 opstellingen deze dag, één ervan raakte ook mij als representant. Ik stond stand-in voor Marianne met haar vraag over gezien en gehoord worden in het leven.

Moeder, waar was je?

Marianne worstelt met haar gevoelens voor haar moeder. Haar moeder is er niet meer, maar Suzanne heeft nog steeds het gevoel niet gezien en niet gehoord te worden. “Mijn moeder was altijd afstandelijk, het huwelijk met mijn vader was niet liefdevol, het was een verstandshuwelijk.”

Lees het hele verhaal op: www.humanimpact.nl