De krachtplekken liggen hier voor het oprapen
Donderdag 29 oktober, 10.00 – 17.00
Nederland is prachtig! Je realiseert je dat nog eens extra goed als je door het uiterst gevarieerde stuwwallenlandschap van Twente reist, met z’n bronnen, de vele beekjes, oeroude bomen, kerkjes en heuvels. Het landschap en de mens zijn hier nauw verweven en dat is zeer voelbaar. Reden genoeg voor een dag in het veld om dit rijke gebied op een bijzondere manier te verkennen!

Een dag om te resetten
We beginnen bij de bronnen en de grafheuvels bij Vasse en trekken rond in de omliggende stuwwal-, veen- en beekdalgebieden. Daarna rijden we door naar de Kroezeboom bij Fleringen (een 400 jaar oude, levende eik. We eindigen de dag op de Tankenberg, waar ooit de Germaanse Godin Tanfana aanbeden werd. Overal gaan we gezamenlijk concentreren op de energie van iedere plek en onderzoeken we hoe die voor ieder van ons persoonlijk doorwerkt. Een dag om te resetten door in de wijsheid van de natuur en van onze zeer vroege voorouders te duiken.

Waarom zou ik naar een krachtplek gaan?
Een krachtplek is een krachtplek als het jou inspireert of ‘iets geeft’. Dat kan je achtertuin zijn, waar je je comfortabel voelt, of een plek waar je ooit op reis was. Daarnaast zijn er natuurlijk plaatsen die voor veel mensen gewoon vitaler, fijner of energieker aanvoelen dan andere. Vaak is de energie hier gebundeld en ervaar je een of andere vorm van kracht. Dit kan ontstaan zijn door het plaatselijk aardmagnetisch veld, maar ook door andere lokale omstandigheden (bronnen, rivieren, bomen, rotsen, etc) in combinatie met het menselijk gebruik (een kapelletje of tempel, een boom, een grafheuvel of een hunebed, etc). Door bewust op de ‘energie of trilling’ van zo’n plek af te stemmen, doe je vaak nieuwe inzichten op, laat je oude situaties en gevoelens los en worden complexe zaken simpel.

Meer weten over het ervaren van krachtplekken? Doe het online-veldcollege