Voor beginners, gevorderden en professionals.

In deze intensieve jaaropleiding wordt gewerkt op twee sporen.

Persoonlijke groei en professionele groei gaan samen op. Tijdens deze opleiding wordt je gestimuleerd tot een krachtige vooruitgang in jouw persoonlijke ontwikkeling, aansluitend op wat jij nu nodig hebt. Alleen als je zelf weet wat het is om grenzen te verleggen kun je daar anderen bij ondersteunen. Daarnaast leer je de vaardigheden, methoden, technieken en de beroepshouding waarover een goede coach/counselor dient te beschikken.

Belangrijke thema’s:

Het leren kennen van jouw eigen “thematiek”, waarin jouw kracht schuilt en waarbij je jouw valkuilen leert onderkennen.

Het leren “kiezen voor vrijheid”. Zaken overkomen je niet, je ”doet ze”. Zelf als het noodlot toeslaat in jouw leven heb je de keuze hoe je daar op kunt reageren en je je tot het noodlot wilt verhouden.

“Leven “ of  “overleven”. Zicht krijgen op de hierbij behorende mechanismen bij jezelf en hoe deze mechanismen in het algemeen  bij cliënten werken.

Uit de “dramadriehoek” stappen.  Niet langer in de slachtofferrol blijven zitten, de aanklagerrol of de redderrol, maar hieraan ontstijgen.

Van machteloos stilstaan naar “in beweging komen”.

Van impasse naar richting kunnen vinden.

Weten van waaruit je vertrekt. Wat zijn jouw waarden, principes en drijfveren? Dit zijn jouw ankers van waaruit je de wereld in gaat, en van waaruit jij je met de wereld verbindt.

10 vrijdagen  Start 22-september

www.totdekern.nl

www.counselling.nl

Voor een persoonlijk informatiegesprek, bel of mail met:

Henk Jansen 0642306177   totdekern@hetnet.nl