De Grootste kunstenaar kan niet verzinnen
Wat niet vooraf al in de steen bestaat.
Maar als zijn hand niet met zijn geest meegaat,
Zal hij het nooit van het ruwe marmer winnen

Michelangelo

Tijdens deze lichaamswerkdag helpen we je om meer met jouw lijf in contact te komen.

Een zware last op je schouders dragen, je buik ergens vol van hebben, een brok in je keel, hardnekkig zijn… Onze taal zit vol met uitdrukkingen die duidelijk maken dat er een relatie is tussen je lichaam en dat wat je voelt, denkt en doet. Vaak hebben lichamelijk klachten te maken met het niet uiten van emoties. Of nog beter gezegd: met het niet werkelijk toelaten van dat wat er is in jou. We houden onszelf groot, of juist klein, trekken ons terug, of gaan juist in de aanval. Dit gaat gepaard met het aanspannen en vastzetten van je spieren. Dat kost veel energie en leidt tot spanningen in je lichaam. Vaak zijn we ons niet bewust hiervan, omdat we vooral ‘in ons hoofd’ bezig zijn.

Bij lichaamswerk laten we het hoofd even rusten en gaan we luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Door lichamelijke oefeningen te doen, te bewegen en dieper te ademen, komen we in contact met spanningen en emoties, kunnen we deze uiten en ze daarna loslaten. Hierdoor krijg je letterlijk en figuurlijk meer rust en ruimte. Bovendien komt de vastgezette energie weer vrij: je voelt meer kracht en levenslust.

Het programma bestaat uit dansen, lijfwerk, stem -en ademwerk, sharing, en meditatie

Details:
Trainers zijn Walter Goeting en Bram Boer, ervaren lichaamsgerichte therapeuten en speciaal getraind in het begeleiden van lichaamswerk
Datum: 10 november 2019, van 10 tot circa 16 uur
Kosten/investering zijn 95 Euro (incl koffie/thee/excl. lunch)
Locatie: Rijnkade 72, 3442 ED Woerden
Meer info: www.waltergoeting.nl