Volg dan één van onze 8-daagse opleidingen familieopstellingen of organisatieopstellingen.

Basisopleiding familieopstellingen: start 7 september
In deze opleiding leer je wat systemisch werken en familieopstellingen zijn. Je gaat leren kijken naar situaties vanuit dit systemische perspectief. 

Centraal hierbij staan de theorie van de familieopstellingen en jij samen met de praktijk van jouw eigen systeem van herkomst. Korte stukken theorie wisselen zich af met veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Daarbij werken we met modules. 
De basisopleiding familieopstellingen is het fundament voor de vervolgopleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen, omdat je hierin de theorie en de systemische ontwikkeling van jezelf, door en door leert kennen: de basis van systemisch werken en alle opstellingen.

Opleiding familieopstellingen: start 14 september 
In deze opleiding leer je hoe je het systemisch werken toepast. Tegelijk is het een verdieping van je systemische persoonlijke ontwikkeling en je persoonlijk leiderschap.

Je leert steeds meer systemisch te kijken, denken en vragen van cliënten zelf te vertalen naar opstellingen. De opstellingen leer je neer te zetten mede aan de hand van verschillende modules.


We besteden uitgebreid aandacht aan het systemisch coachen. Hierbij maken we gebruik van voorwerpen en vloerankers.


Opleiding organisatieopstellingen: start 28 september
In deze opleiding leer je het systemisch werken toe te passen. Qua instrument (de opstelling) en basisprincipes verschillen organisatieopstellingen niet van familieopstellingen, alleen het toepassingsgebied is anders.

Na de (een) basisopleiding familieopstellingen waarin de theorie en je eigen systemische, persoonlijke ontwikkeling voorop stond, leer je zelf opstellingen te begeleiden, systeemdynamieken in organisaties te herkennen, systemisch te kijken en te denken en systemische interventies uit te voeren. Je leert gaandeweg vragen van cliënten te vertalen naar opstellingen en deze zelf neer te zetten.


De opleidingen zijn zowel voor particulieren als voor professionals. 
latitudeopleidingen.nl