Vakantiebezinnning | 10 juli 2023 – 14 juli 2023

In het Karmelitaans Centrum voor verstilling en verdieping Het Rustpunt in het hartje van Gent gaan we met maximaal 14 mensen een reis maken naar de binnenkant van ons ware Zijn. En natuurlijk is er ruimschoots gelegenheid om het prachtige Gent te verkennen, zelfstandig of tijdens begeleide excursies.

Nog enkele plaatsen beschikbaar. Bekijk hier direct alle informatie of lees verder.

We hopen je te mogen begroeten,
Karin Segers en Jan Daem, Metgezel in Zingeving

Een reis naar binnen
Zoals een gewone vakantiereis vraagt ook deze reis een goede voorbereiding. De langste reis is immers de reis naar binnen (Dag Hammarskjöld). Allereerst zullen we dus gezamenlijk gaan kijken wat we nodig hebben op deze reis. Om geen overtollige bagage mee te nemen, is het zeker zo belangrijk om te bepalen wat we beter achter ons kunnen laten. We ledigen onze rugzak van dat wat overbodig is om opnieuw vreugde te kunnen beleven.

Vijfdaagse
In deze vijfdaagse gaan we via interactieve dialoog en diverse werkvormen in de ochtenden met elkaar in gesprek om elkaar te versterken en om als metgezellen op reis te gaan. De reis verloopt voor iedereen anders, de een loopt lichtvoetig, de ander stapt moeizaam. Als groep dragen we elkaar en delen we ook met elkaar in de vreugde als we ons laven bij het zuivere water van de levende Bron.

Rustpunten
De middagen zijn de ‘rustpunten’ in de geestelijke trektocht en is er gelegenheid om vakantie te houden bij enkele begeleide excursies in het mooie Gent waarbij deelname vrij is. De mogelijkheid bestaat ook om naar keuze op eigen gelegenheid Gent te verkennen of in de stilte van de tuin en/of je persoonlijke kamer te verblijven. In de avond sluiten we aan bij de dagsluiting van de paters en overlopen we op een ontspannen manier onze innerlijke reisdag.

Wanneer?
Maandagvoormiddag 10 juli 2023 (onthaal vanaf 10.00 uur) tot vrijdagmiddag 14 juli 2023 (+/- 16.30 uur).
Wie om praktische redenen graag de zondagavond 9 juli 2023 aankomt, kan dit regelen door bij Rustpunt een voorovernachting te boeken. De kosten van deze voorovernachting met ontbijt ( aan 76 euro) zijn niet bij de integrale prijs inbegrepen.

Kosten en betaling
Het integrale inschrijvingsgeld bedraagt 400 euro per persoon ( incl. eten, overnachtingen en laken/handdoekenpakket) De kosten voor de vrijblijvende uitstappen in de middag zijn voor eigen rekening (terras e.d.)

Let op! Uiterste inschrijfdatum 10 juni 2023

Klik hier voor meer info
Klik hier om je direct in te schrijven