Wil jij met ouders en kinderen van deze tijd werken? Eind januari start de ervaringsgerichte opleiding Gezins- en KinderCoach in Middenbeemster. Deze opleiding is gebaseerd op de Reversie-Methode®. Deze methode gaat ervan uit dat de oorzaak van het gedrag of de fysieke klachten van het kind gezocht kunnen worden in de omgeving van het kind, waarbij het innerlijk kind van de ouder een grote rol speelt.

In de praktijk zien we dat onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaringen aanlopen waar wij als ouders ze voor hadden willen beschermen. Sommige ervaringen of gedrag kunnen we plaatsen omdat we bekend zijn met ons eigen gedrag en ervaringen vanuit het verleden. Echter, soms zien we gedrag terug bij ons kind wat we helemaal niet kunnen plaatsen. Wij gedragen ons juist tegenovergesteld aan wat ons kind ons laat zien.

Dit gedrag is dus moeilijker te traceren in ons eigen gedrag maar het is wel degelijk aanwezig. Kinderen reageren primair op de signalen van de omgeving. De Reversie Methode® gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt.

Het doel van deze opleiding is je handvatten aan te reiken waarmee je kunt werken aan jezelf, kinderen en ouders. Je leert het gedrag van kinderen te duiden en je leert hoe je effectief hulp kunt bieden aan ouder en kind.

Heb je interesse in de Reversie Methode® maar niet in een hele opleiding? Dat kan! Vanuit DreamChild organiseren we meerdere korte trainingen voor zowel ouders als professionals.
Kijk op www.dreamchild.nl voor de trainingen en data.