Op 1 november 2019 organiseert IKEV samen met Stichting CREF in Barneveld het derde CREF-Congres “Van (ont) hechting naar helen”. Op deze dag zijn professionals in de geboorte – en jeugdzorg en (aanstaande) ouders van harte welkom!

Basisvertrouwen & hechting

Tijdens de dag zijn er verschillende workshops en lezingen te beleven. Deze workshops gaan o.a. over het belang van basisvertrouwen van baby tot aan volwassen leeftijd, de impact van de zwangerschap & geboorte op je leven en het voorkomen en helen van hechtingsproblematiek. Ook is er speciale aandacht op het congres hoe om te gaan met huilbaby’s. Je krijgt veel praktische handvatten mee om mee aan de slag te gaan. Dit kan je als hulpverlener of als ouder/verzorger toe gaan passen in de praktijk.

Een dag waar de beleving een grote rol speelt. Zo kan je in één van de workshops in een nagebouwde couveuse liggen of je kan op een paard liggen om zo te visualiseren hoe je weer gedragen wordt alsof het de baarmoeder voorstelt. Paarden spelen een belangrijke rol in het helen van onthechting. Stichting CREF heeft groot nieuws dat door Anna Verwaal en Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid Groen Links) aangekondigd wordt.

Kennis delen geboorte- en jeugdzorg

Het CREF-Congres wil tevens belanghebbende partijen dichterbij elkaar brengen, ervaringen delen en (hernieuwde) kennis uit wisselen. Dit ter bevordering van de reguliere en complementaire zorg en met name gericht op de geboorte- & jeugdzorg. Deze dag is voor 6 SKJ punten geaccrediteerd.

Het volledige programma vind je hier >>

Dit congres is met name interessant voor:

– Coaches, (jeugd-) zorgverleners, therapeuten en ouders.
– Gynaecologen, neonatologen, verloskundigen, doula’s, babyconsulenten, kraamverzorgenden.
– Organisatie & instellingen, kinderopvang, gastouders, peuterspeelzalen & onderwijs.
– Gemeenten, Centrum Jeugd & Gezin (SKJ), pleegouders.
– Alle overige partijen die zich bezig houden met Hechtingsproblematiek (zoals zorgboerderijen, Pleegzorg e.d)