Je heb deze zinnen misschien wel eens gehoord: “Soms is het nodig om geweld te gebruiken.” “Het is een harde wereld.” “De mens is van nature gewelddadig.” Dit is wat we bedoelen met ‘het verhaal’ veranderen. Wat als geweld niet nodig is? De wereld niet hard, maar dynamisch is? En de mens van nature empatisch? Welke vaardigheden heb je nodig in onze dynamische, veranderende wereld waarin het mogelijk is om vreedzaam met elkaar om te gaan? Dat zul je in deze workshops ontdekken. Je krijgt zowel praktische vaardigheden en tips als meer inzicht.

Woensdagavond leer je omgaan met conflict, een kernvaardigheid voor een cultuur van vrede, waarbij het interpersoonlijke vertaald wordt naar het institutionele.  Donderdagavond gaan we in op voorbeelden van strategische geweldloze acties en hun relevantie vandaag de dag en krijg je een aantal handige tools om zelf een actie te ondernemen en mensen te mobiliseren.

Deze workshops worden gegeven door beide auteurs van de Study Guide “Engaging Nonviolence. Activating Change in Our Lives and Our World”, Veronica Pelicaric en Nina Koevoets; een unieke gelegenheid aangezien Veronica in Canada woont. De workshops zullen in het Engels zijn, met Nederlandse vertaling waar nodig.

De Study Guide zal in september dit jaar worden gepubliceerd. Het bestaat uit 15 workshop sessies, ingedeeld in 3 onderdelen: 1.Exploring Nonviolent Power, 2: Nonviolence in Practice, 3: Planning and Strategy. In de workshops krijg je dus een heel kort voorproefje van dit boek met meer dan 200 bladzijden, én een kortingsbon voor aankoop.

10 & 11 juli 2019 van 18.30 – 21.30 uur

Vrije toegang; donatie welkom     

Voertaal: Engels (met Nederlandse vertaling waar nodig)

Locatie: Laan van Meerdervoort  70,  Den Haag

(tegenover Vredespaleis: Den Haag HS: tram 1 is ong. 10 min.  of

Den Haag Centraal:  tram 3 met overstap Spui op tram 1 is ong. 15 min.)

Opgeven via: nina.towardsanonviolentworld@gmail.com

 

Veronica Pelicaric en Nina Koevoets

Veronica Pelicaric en Nina Koevoets

óf via dit formulier